fb
twitter
gplus

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Κάντε εύκολα βόλτα στην αγορά της πόλης μας

                &

ενημερωθείτε για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές και για ό,τι καινούριο συμβαίνει, απλά με ένα κλικ.

Η Καρδίτσα αν και νεότερη από τις υπόλοιπες τρεις θεσσαλικές πρωτεύουσες κατοικήθηκε από την αρχή της παλαιολιθικής εποχής και το όνομα της προήλθε πιθανότατα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά-μέσο της Ελλάδας. Στις 12 Μαρτίου 1943 η Καρδίτσα γίνεται η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης με τη βοήθεια των αγωνιστών του Ε.Λ.Α.Σ, ενώ κατά τη διάρκεια της αντίστασης στο οροπέδιο της σημερινής λίμνης Πλαστήρα λειτούργησε συμμαχικό αεροδρόμιο.

01

Σε μικρή απόσταση και νότια της κεντρικής πλατείας βρίσκεται το εντυπωσιακό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς , ίσως το μοναδικό εναπομένον κτίριο αρχιτεκτονικού στυλ γνωστού ως «Μοντέρνο Κίνημα» βασισμένου στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο. Λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού (όπου γίνονται εκθέσεις και παρουσιάσεις) , ψυχαγωγίας , αλλά και ως εμπορικό κέντρο. Η οδός Βάλβη που οδηγεί στην αγορά είναι δρόμος που διατηρεί το χρώμα της παλαιάς Καρδίτσας.

02

Σε κεντρικό σημείο της πόλης δίπλα στην πλατεία Πλαστήρα βρίσκεται το άλσος του Παυσιλύπου,  το όνομα του οποίου προέρχεται από το γεγονός ότι ο περίπατος σ' αυτό οδηγεί σε "παύση της λύπης".

03

Δίπλα στο πάρκο συναντάμε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου του 19ου αιώνα (από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα). Κοσμείται με τοιχογραφίες του γνωστού Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημητρίου Γιολδάση. Μπαίνοντας στο Ναό κρέμεται η «άστοχη γερμανική βόμβα», που δεν έσκασε ποτέ προστατεύοντας σαν από θαύμα τον υπέροχο τρούλο του Ναού.

04

Στο τέλος του κεντρικού πεζόδρομου, φεύγοντας από το Παυσίλυπο, βρίσκεται η κεντρική πλατεία, χαρακτηριστικό της οποίας είναι το κτίριο της Τραπέζης Πίστεως, το παλιό "Πάλλας", εξαιρετικό νεοκλασικό, που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και λειτούργησε ως ξενοδοχείο κι έπειτα ως κινηματογράφος.

05

Σημείο αναφοράς είναι το Συντριβάνι, που είναι πρόσφατο στολίδι για την πλατεία και απεικονίζει στις άκρες του τους αστερισμούς σε κάθε σημείο του ορίζοντα.

06

Άλλα σημαντικά κτίρια είναι το Δικαστικό μέγαρο  και το πέτρινο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.

07

Δικαστικό μέγαρο

new01

 Εθνική Τράπεζα

postit

Παπακώστας Νικόλαος - Κοσμήματα / Ωρολόγια
Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών - Our School
Γεωπονικό Κέντρο Ψαρρής
Γεωργία Κοντοτάσιου - Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Ξενοδοχείο Ανδρομέδα
Φυσικό Αέριο, Υγραέριο - Ζιάκανος
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις & Υλικό - Βασιλάκος Χρήστος
Διανομές Πάγου - Μπούσδρας Σωτήρης
Παραγωγοί - Κουκουράβας Κώστας, Ξάνθη Στυλιανή
Συνεργείο Καθαρισμού - Μπακαρός Παναγιώτης
Παραδοσιακή Ταβέρνα-Ψησταρια - Κορκοτάρας Ηλίας
Μεταφορές/Μετακομίσεις - Κουμπαρέλος Παναγιώτης
Incontri Cafe (Καφέ-Τσίπουρο-Ποτό)
Γυναικεία Ένδυση - Γιώτα Collection
Γυμναστήριο ΡΝΜ - Σδρόλιας Παναγιώτης
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Λαμπρινή
Μακιγιάζ - Μπούσδρα Κατερίνα
Υψίβατον - Λίμνη Πλαστήρα
Perfume World - Βερόγκου Μαρία

terpsi

ellinikamarket

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com